Używasz tej szuflady. Robisz to źle. Zdziwisz się jakie jest jej właściwe zastosowanie.
Wszyscy znamy szufladę znajdującą się pod piekarnikiem. Zapewne rzadko kiedy macie okazję ją otworzyć. A to błąd! Myśleliście kiedyś nad tym do czego ona właściwie służy?
Jeśli trzymacie w niej wszelkie przybory kuchenne jak pokrywki, talerze czy blachy do pieczenia, to wiedzcie, że nie tylko wy tak robicie. Praktycznie każdy używa tej tajemniczej szuflady właśnie w tym celu.
Więc jak prawidłowo z niej korzystać?
Tutaj możecie przeżyć niemałe zaskoczenie, ale nasza tajemnicza szuflada służy do…przechowywania w niej przygotowanych wcześniej potraw! Ogólnym zamysłem było podtrzymanie ich ciepła w trakcie przygotowywania kolejnych. Więc przykładowo możesz do niej włożyć ugotowane ziemniaki, gdy mięso musi się jeszcze dopiec. Tak czy inaczej idea nie przyjęła się wśród ludzi i praktycznie każdy używa tej magicznej szuflady do trzymania w niej zwykłych, kuchennych rzeczy.
Pomyśl o jej praktycznym zastosowaniu. Możesz w niej zostawić ciepły obiad dla dziecka, bez obaw, że oparzy się wyciągając go z piekarnika. Przydatne, nie uważasz?