Zupa czosnkowa Czeska- Żadna inna nie dorówna smakiem tej zupy. Jej smak zapamiętasz na długi czas.

Każdego dnia w moim menu znajdzie się zupa. Właśnie dlatego lubię eksperymentować z nowymi przepisami na zupy. Zupa czosnkowa Czeska jest naprawdę bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a moja rodzina ją po prostu uwielbia. Spróbuj, a na pewno będziesz zachwycona.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

  • 4 ziemniaki
  • 600 gram mięsa wieprzowego
  • Cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Kilka kromek chleba
  • 2 liście laurowe
  • Pęczek koperku
  • Do smaku czarny pieprz
  • Sól

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1. Dokładnie umyj mięso, następnie za pomocą ręcznika papierowego osusz je i pokrój na kostkę o średniej wielkości. Do dużego garnka (4 l) wlej wodę i gotuj mięso wraz z liściem laurowym przez około 20 minut.

2. Po upływie tego czasu wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Na rozgrzaną patelnię wlej olej , następnie wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę dopraw solą, pieprzem , całość przenieść do garnka.

3. Jajka ubij w misce i małym strumyczkiem wlewaj do zupy ciągle mieszając, przez 7 minut gotuj.

4. Dodaj na sam koniec posiekany koperek, wymieszaj i zdejmij z ognia. Na 30 minut zostaw pod przykryciem.

5. Kromki chleba pokrój w kosteczkę, smaż je na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. To już wszystko!

 

Przygotowaną zupę podawaj z gotowymi grzankami. Zaprosi swoich bliskich na pyszną zupę. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!